Test

Ormrädda Elin har klappat en snok!

Idag på marinbiologin började det att treorna höll föredrag om sina projektarbeten. När det var klart så frågade Anders: Är någon av er ormrädda? Så går han bak i klassrummet och bakom ett skåp breve där Limpan sitter, tar han upp ett litet plast tearium med en SNOK!
De flesta i klassen flockades runt den då Anders tog upp den, för de flesta var det nog en skräckblandad förtjusning hehe:P De flesta var även som tokiga med sina mobilkameror (i den skaran tillhörde jag:P)






Nä nu ska jag ta och städa innan Lars kommer hem:)
Puss Elin

Nya saker till bilen inom kort:)

Hasr ju oroat mig för hur det skulle bli med jobb i sommar, men nu är det bestämt jag skall jobba som personlig assistebt i sommar i Uddevalla:) Kommer troligtvis även få en ledsagaranställning här i Lysekil året om:)
Kommer bli en hel del förändring på bilen i år^^ Solfilm är beställt och kommer monteras på så fort jag får den... Det jag redan köpt till bilen är än så länge bara en baslåda och vindavvisare...

Här kommer en liten lista på det jag skall köpa till bilen i år:
Sänkningsfjädrar
Fjärrlås
Takvinge
KN luftfilter
Addonkjolar
V90 torkare
En till baslåda (denna gång dubbla 10or)
Nytt utblås
Målade bromsok


Jobbiga grannar...

Jag bor ju på ½plan i huset jag bor i. I vardagsrummet har jag en fransk balkong. Då huset går ut lite på ett ställe så blir det en halv kvadratisk fyrkant med 2 väggar, där mina grannar som har STOR balkong i norr läge vill sitta då detta är skyddande söderläge... Och de ska inte sitta en meter bort utan PRECIS under min franska balkong så de har sina huvuden i min fothöjd där de sitter och solar. Inatt skall Elin flytta stolarna. Jag kan inte prata för de hör ALLT, de hör exakt allt jag gör i lägenheten. Nu har jag satt mina 2 små högtalare utåt så allt ljud går ut... Jag blir less för man ska kunna få vara i sin lägenhet utan att känna sig iaktagen...
Vad tycker ni?
//Elin


Gratis Bio.

Skulle vilja uppmärksamma om en ny gratis sida jag har upptäkt som funkar.
 Genom att göra olika erbjudanden, klicka på länkar etc så får man poäng som man sedan kan växla in till blandannat presentkort eller biobiljetter. Som student så är detta ju ett perfekt sätt att få en liten extra slant till kläder till en själv eller presenter till släkten:) Speciellt då det är lågkonjunktur nu... 
Det kostar inte ett öre att vara med och det enda man betalar för skulle vara om man gör erbjudanden som kostar men då tjänar man ju också på det då man får poäng så då är det ju extra förmånligt hehe :) När du registrerat dig så får du 75 poäng helt utan att göra något!
Man behöver bara 200 poäng för att få en biobiljett :)
Jag har varit medlem på andra gratissidor som jag med besvikelse sett bara lurar en för att själva gå i vinst, kan dock säga 110% att så är ej denna!
Så varför tveka, registrera dig nu;)
 
 

Hur kan man göra så mot ett djur?

Var ute och cruisade lite på stan ikväll och efter att ha inhandlat blandannat tonfisk så åkte vi ner till Vallbodalen för att hälsa på våran kompis som är en katt som bor där. Blev så rörd för då hon hörde bilen så kom hon fram.
Detta är en katt som någon bara lämnat där och hon har bott där nere under sjöbodarna hela vintern. En fiskare brukar ge henne fisk, förutom honom har hon nog ingen som riktigt bryr sig förutom vi som börjat komma ner.
Hur kan man lämna en öronmärkt raskatt sådär? Finns ingen gosigare katt i hela världen känns det som, så anbtar att det är en bidragande orsak till varför det känns så jobbigt att lämna henne varje gång vi måste åka hem.
Kan man inte ta hand om sin katt så är det bättre att avliva denne än att bara släppa den vind för våg, speciellt då det är en hona som kan få massa ungar... Hade vi inte haft Pinglan så hade vi utan vidare adopterat henne, men som det ser ut just nu så går det inte :( Blir även arg på alla som går förbi på  bryggorna och ser henne att de inte ömmar för henne...

Nä får ta och natta nu //Elin

090418

Vaknade rätt sent idag då jag var rätt trött då jag skulle i säng igår^^
Mamma fylde ju år igår så vi var en del folk hos henne och åt potatisgratäng och tårta
(helt utan tillsatt socker och lika god för det^^), var som vanligt jag som stod för maten^^
efter att Lars kommit till mamma och han också ätit så bar det av till Elin Jogling, var där en stund och sedan ville jag hem och sova. Idag så ska vi dela ut reklam och gå till Tomas som skall bjuda på middag, najs najs :)
Borde även försöka fixa bromsen på bilen i helgen, får se hur det blir med det :P
Nä har ingen inspiration til bloggen just nu, så blir bara dåligt att skriva på mera...
Puss Elin

Att hålla på och mista sin bästa vän...

Ja det är som rubriken det som håller på att hända mig. Jag vet inte om jag har dagar eller veckor kvar.
Jag njuter av varje sekund som jag får med henne,
i 11 års tid har hon varit min bästa vän.  När jag flyttade hemifrån så blev hon alltid så glad varje gång mamma sa att jag skulle komma hem. Detta är ingen mäniska som ni märker jag pratar om utan en hund, en mycket speciell schäfer tik vid namn Laika "Ankan". Den 7/4 1998 så föddes 8 valpar i vårat sovrum, 2 dog under 1:a veckan. Den 3:e som föddes hade vatten i lungorna så mamma fick slänga henne fram och tillbaka, detta var Laika... Jag undrar ibland hur mitt liv varit idag om mamma inte hade försökt att rädda hennes liv. Det hade inte varit bra iallafall...
Alltid då jag varit ledsen har hon funnits där. Hennes blick allt är fantastiskt med henne fast hon bara är en hund...
Vi skulle inte behållt henne, men hon kissade inne oavbrutet hela tidiga hösten under sitt första år, vi tog henne till ett gäng djurpratare och alla fick samma sak för sig: Hon ville inte flytta hon ville bo med oss!
Räcker det om jag säger att mamma kramade om henne o sa att hon fick stanna?
Hon kissade ALDRIG mera inne... Nu har 11 år gått, höfterna funkar inte som de borde, vissa dagar är topp andra botten. Nu kan hon itne gå på asfalten mera utan att få sår på fötterna... Men så länge hon glatt skäller efter godis och kan gå innte så får hon ju stanna kvar, är ju fortfarande livskvalitet och en gnutta (rätt mycket egoism...)
Tårarna rinner nerför min kind. Om hundar kan födas igen vill jag om ett tag få en valp, en tik och jag vill att laika ska födas igen.
 


Gravid trotts p-stav

Slog på tvn för en stund sedan och fastnade vid uppdrag granskning. Det handlade igad om en tjej som satte in en p-stav som 16 åring. Ett par månader sedan så får hon beskedet: Hon var gravid! Hennes p-stav var en placebostav!
Trotts att hon inte ville ha barn kunde hon inte göra abort utan väljer att behålla barnet.
Idag är hennes som 2 år gammal. Hon kan inte plugga klart gymnasiet för hon får ingen föräldrarpeng bara 1050 i studiebidrag och det funkar inte. Hon får heller ingen ersättning för misstaget med placebostaven.
Förstår inte hur man kan stå utan skan då en ung tjej måste stå på egna ben så ung mot sin egen vilja!
Artikel om detta: http://www.metro.se/2009/04/15/75874/hon-blev-gravid-trots-sin-pstav/index.xml

Nya bloggdesignen fixad :)

Ja då har jag skaffat en ny header :) blev inte 100% bra men jag är nöjd för att vara en kass nybörjare:)
Om någon skulle vilja ha lite hjälp så ställer jag gärna upp även ifall jag inte är topp bra:) Man lär sig ju...
Puss Elin

Ny header på g...

Håller just nu på att fixa med min nya header. Kommer kanske inte heller att bli något topphöjdare men LITE bättre än den andra, vad var de det hette... Jo! Övning ger färdighet hehe :P SKa ta och lägga ut den lite senare ikväll då den blir färdig^^
Puss Elin


Söta klackar i sommar.

Hittade dessa söta klackar då jag kikade runt på nätet. Finns hos Asos och kostar 551 kr. Helt okey va? :)
Dock skulle inte klupfotade jag kunna gå i dessa men man kan ju alltid drömma...


Sno stilen fråan Ashlee Simpson

Sitter och läser lite på VRs hemsida och hittade då detta. Riktigt simpelt och fint faktiskt :)
      
                           Orginalet



Och så budget varianten :

Svart kjol från H&M, 149 kr
Randig t-shirt från Monki, 120 kr
Rött läppstift från Make up store, 159 kr
Svart väska från Forever 21, 285 kr
Höga klackar från Forever 21, 187 kr
Flätat hårband från Forever 21, 31 kr

Dagens video

Detta blir då dagens video, vist kanske inte världens toppenlåt men den gör mig glad^^

Elin goes hurtigbulle again :)

Känns underbart för på något sätt har jag fått tillbaka den kraft jag hade för ett år sedan :).
Vist jag har alltid haft lite mage och jag har gått upp och ner, men när jag gick i ettan på gymnasiet så var jag ändå rätt nöjd, vist jag var mullig men jag orkade springa en mil utan paus, göra 30 armhävningar utan paus, 100 sittupps och sådant... Jag hade verkligen slitit som ett djur för att orka med det! Jag åt inget godis och jag levde sunt.
Sedan för ett och ett halvt år sedan så ändrades allt. Jag började komma in i en värld jag aldrig känt till förut: Killar och känslobekymmer och krossade hjärtan igen och igen.... Jag började äta godis igen och slutade att röra mig flera ggr om dagen som jag gjorde förut. Detta resulterade i att jag gick upp kanske 20 kg... 
Jag får tacka min lyckliga stjärna att jag alltid haft liten rumpa och A-kupa för annars hade jag nog sett ännu mera fördjävlig ut än vad jag gjorde xD
Nu för några månader sedan då jag varit inne i ett stadigt förhållande i nästan ett år med en underbar person så bestämde jag mig för att detta kan inte fortsätta... Jag vill inte få hjärtproblem! Jag strävar inte efter att bli en pinne som Anna skipper skulle vilja ha mig om jag skulle träffa henne, utan jag strävar efter att JAG skall vara nöjd och må bra :) Är inte det huvudsaken?^^ Iallafall så har jag slutat äta produkter som innehåller socker, jag har börjat röra på mig, med min ekonomi har jag varken råd med joggingskor (som jag måste ha om jag springer för jag pronerar kraftigt så jag får knäproblem) eller ett gymkort, men lite armhävningar hemma, sittupps och långa raska promenader får räcka för mig. Jag har även börjat dricka mycket kallt vatten för det är ju bra för kroppen,
rena den och sedan förbränner man mera då man stoppar i sig kalla saker än varma:)
Vist jag har konstant smärta över ena njuren bak sedan snart 3 månader (vilket enligt doktorn på jouren var tillfällig muskelsträckning) men Elin är piggare än någonsin och har mera överskottsenergi!

Pussar

Nyöppnad erotikoutlet på Ullared

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article4285389.ab
Ibland undrar jag hur långt vårat sexfixerande samhälle ska gå. Jag vet inte om jag jublade eller suckade då jag nyss satt och läste på aftonbladet.se. Vist det är ju bra att folk som inte har råd att köpa lyxdildosar för flera 1000 har någonstanns där de kan handla. Med lite eftertanke tror jag dock att denna butik gör att ännu flera lockas att åka till Ullared då det även finns en erotikaffär så man kan liksom slå flera flugor i en smäll. Känns kanske inte riktigt lika pinsamt att gå in på en sådan affär i Ullared mot om man går på en sådan i en liten källarlokal i staden man bor i (inte för att Lysekil har en sådan affär och jag har heller inget intresse för att det ska öppnas). Går man i Ullared så känner ingen dig. Men liksom herr och fru X och deras barn från Norrland är och storhandlar. Vad ska man säga till barnen: ''Mamma och jag tänkte gå och titta runt lite själva ni kan väl sitta här i feket en timme själva?''
Eller ska man ta med ungarna? haha! Jag vet inte om jag själv skulle gå in där ifall jag åker till Ullared, troligen men jag skulle nog mera göra det som en oseriös grej och inte köpa något:P
//Elin

Strulig skola...

Dagen började helt okey. Skolan började 0940 med samhällskunskap (vilket enligt  mig är en rätt okey start efter ett lov).. Vi skulle kolla lite på EU, vilka regler och lagar som finns innom det. Nathalie och jag valde att resa innom EU. 
Efter det var det dags för lunch, för en gångs skull så gick det NÅSTAN att äta *skratt*. Idag serverades falaffel, dillsås och potatis på den vegetariska menyn. Var egentligen rätt okey om inte falafflarna varit så torra och såsen så trögflutande så jag fick för lite. Men iallafall så efter lunchen (som jag även varit duktig att plugga kemi en timme under, se och häpna ;) )så trodde jag att det var Kemi A. Men efter att klockan blivit 1200 och inga elever och ingen lärare uppenbarat sig så insåg jag att det troligtvis inte skulle vara kemi idag. Efter att surt stegat ner till Gunilla i receptionen och vällt över med min frustration så kom vi fram till : Kemin var flyttad... Dock så funkar schemabytet skapligt för mig, men är ändå lite sådär... varannan torsdag kommer mitt schema vara: Marinbiologi 0830-1110, sedan efter det Kemi A 1230-1400. och varannan vecka: Kemi A 0830-0950, Biologi B 1020-? och efter det Kemi A igen mellan 1230-1400. Morr undrar hur schemaläggare tänker egentligen. Bara för att man går en specialinriktad natur så skall man kunna klara av att ha flera tunga ämnen på samma dag? Aja jag ska inte klaga, skall vara glad att jag ens KAN läsa kemi A, då det såg rätt tungt ut ett tag med alla schema ändringar och krockar...
Fick iallafall glädja mig med att komma men tidigt idag vilket kändes riktigt gött! Idag så skall jag nog ta tag i hushållsbestyr och gå en promenad. Är ju besatt att gå ut och gå en långpromenad varje dag nu, så att vikten kan komma ner. Jag har ju inte ätit socker produkter på flera månader nu så känns som om jag borde lyckas...
Nä ska nog ta och vila och njuta av en soft eftermiddag :)

Kram Elin

Hemma igen

Ja då var man hemma igen efter promenaden med Affra. Mötte Nathalie i norra hamnen och vi gick en bit tillsamans:) Känns bra att allt är bra igen! Gick sedan runt havets hus och södra hamnen och upp mot badhusberget igen för att lämna Affra och sedan hem till mig :)
Nu så har jag bara suttit och slappat och tittat på tv. Först så såg jag på "Hitta hem" tycker verkligen så synd om alla hemlösa djur och önskar att jag kunde hjälpa dem alla...
Har även kikat lite på hästar på Blocket. Kommer inte bli dax en på ett tag men är ändå kul att titta. Vill ju ha ett föl.
Medans jag tittade i listan på hästar så såg jag en annons på Maya. Hästen jag var och provred i julas men som var i uruselt skick. Nu plötsligt så var hon inte dräktig längre, vilket är konstigt då hon skulle fölat i maj... Aja man kan inte hjälpa alla djur tyvärr =/
Nä nu ska jag ta och städa lite innan Lars kommer hem.
Kram Elin

Eftermiddags promenix:)

Mamma verkar inte vidare pigg för tillfället. Vet inte om det enbart är fysiskt eller om det är en kombination av fysiskt och psykist nu när hon har det jobbigt. Är tufft att se sin mamma som alltid varit tuff och stark som en klen person. Skämms även över att jag skäms över henne. DÅ hon inte har ork med något sedan hon fick konstant värk så bryr hon ej om hur hon ser ut, så hon går i gräsliga kläder och liknar lodisarna nere på stan...
Vill bara skrika ut till världen att hon är INTE sådan! Hon är välutbildat och har alltid stått på egna ben.
Hoppas verkligen att hon kommer kunna komma tillbaka i sin kropp som hon var förut.
Är ju ganska slående att har man ont i kroppen och inte kan arbeta påverkar det en psykiskt...
Tror jag ska ta och köpa några snygga kläder åt henne då jag får pengar så hon iallafall kan klä upp sig lite:)
Iallafall så ska jag gå hem till henne nu och gå en eftermiddagspromenad med Affra :)
Affra har ju sådan överskottsenergi så det kan nog vara riktigt nyttigt för henne:) Och det är nog även bra för min lilla svällande mage^^


Puss Elin

:)

Följ min blogg med bloglovin

Pumps

Har hittat de pumpsen jag vill köpa nu :) 299 kr på "Din Sko". Tror faktiskt att jag ska köpa dessa då jag får pengar :)

Kram Elin

Dagens video


Ett år sedan...

Ja då var det söndag och bara 2 dagar kvar tills skolan ska börja igen... Känns skönt på sätt och vis för tiden kommer rulla på rätt fort:) På fredag fyller mamma år och på söndag om 2 veckor fyller Lars 22. Får försöka komma på vad jag skall köpa till honom men det är svårt... Någon som har förslag?
Sitter även och tänker på att det idag är exakt ett år sedan jag träffade Lars för första gången utanför min lägenhet.
Minns hur knäsvag jag blev (men kan inte säga om det var att jag föll för honom eller om det var min höga feber xD)
Känns konstigt för jag tyckte verkligen att tiden gick sakta innan vi blev tillsamans, även fast det bara rörde sig om 2 veckor haha. Känns faktiskt som om detta året gått fortare än de 2 veckorna!
Idag så blir det lugnt, jag och mamma ska dela ut resten av reklamen innan Lars kommer hem, sedan får vi se vad som händer:)
Blev både förtjust och väldigt ledsen igår kväll. Var ute och gick och jag hörde ett pipande gnisslande ljud på vägen, tittade ner och såg 2 grodor/paddor som parade sig. PÅ något sätt så tyckte jag att det var vackert, vet att jag låter knäpp men det var faktiskt det. Honan var ungefär 2 ggr så stor som hanen som satt på henne. Djur bryr sig ju inte om samma kriterier som oss människor. Gick iväg för att visa Lars och på den korta stunden så hinner det komma en bil somkör över dessa två. Sorgen jag kände i hjärtat går inte att beskriva. Vist det var bara grodor men ändå...
Vi människor äger ju inte jorden vi är ju bara en del av den, ändå så tar vi för oss som att vi var de enda varelserna som lever här, känns tungt.

Puss Elin

Vårtecken

Var ute och promenerade med Lars idag i Brodalen, Åh det var verkligen så fint:)
Såg 3 riktigt starka vårtecken: Tussilago, vitsippor och flera paddor! Känns verkligen att man mår bättre då det blir ljusare längre på kvällarna och man sakta ser att sommaren är på väg. Barnslig som jag är var jag såklart tvungen att ta kort hehe.







Kram Elin

Egen header

I säkert en månads tid har jag kämpat med photoshop för att få en egen header och nu är den här, inte särskillt bra men den duger tills jag hittat på en bättre :P
Kram Elin

Natti

Ja då var ytterligare en dag på påsklovet över...  Idag har jag verkligen inte gjort något vettigt alls förutom att försöka plocka lite i lägenheten och gått en promenix ner till Hemmakväll med Tess och Putte. Efter det så gick vi in en sväng på ICA för att jag behövde köpa lite, smör, mjölk och sådant.
Fick en enorm kick att köpa potatis idag till Lars middag, potatis, brunsås och Weggefärs bit är djävulskt gott;)
Nu nu är det dags att ta och natta. Puss Elin
(Avslutar med en bild på söta Tengill)

Annika Östberg

Är det verkligen så bra och underbart att hon ska kopmma hem till Sverige?
Vist det var inte hon som sköt en barägare och en polisman men det var HON som laddade pojkvännens vapen...
Är det sådant här lilla Sverige vill bekosta?
''Hon är inte så liljevit som alla vill få det att framstå. Utan henne hade pojkvännen inte fixat att skjuta, han var för hög'' Leif GW Persson
Finns det inte vettigare saker att lägga Sveriges skattebetalares pengar på än detta? Vist hon har ju dock säkert tänkt efter där i fängelset, och vad jag fattat det som tränar hon handikapphundar där inne. Gör hon inte bättre för samhället att fortsätta med det?

Vad tycker ni i denna fråga?
//Elin

Greenpeace i Lysekil

Igår besökte jag, Lars och Mamma Greenpeace's båt Rainbow Warrior som lagt till i Lysekil.
Antar att de flesta vet vad Greenpeace är, men för den lilla skalan som inte vet är det en organisation som kämpar för att vi ska få en bättre miljö.
Rainbow Warrior är en ombygd fiskebåt som Greenpeace köpt för att ha som sitt flaggskepp. De har satt master på henne för att kunna segla 60% av tiden de är till sjöss och seglena sköts elektriskt så detg behövs bara 2 pers för att segla henne, riktigt häftigt :D
Egentligen heter båten Rainbow Warior 2, ettan blev sänkt utan Frankrike då de inte gillade Greenpeace protester, kan säga att det var ett rätt kasst försök från Frankrikes sida, för det blev stora protester, speciellt då en ombord på fartyget strök med... Fartyget ligger utanför Nya Zealand och är nu ett populärt dykrev, så inget ont som inte har något gott med sig:)
Var riktigt intressant att gå runt och titta:)
Jag har alltid tänkt Greenpeace aktivister som skruvade människor utan särskild påläst bakgrund som protesterar, men faktiskt så var de killar som jag pratade med ombord riktigt vettiga och de tyckte att jag med skulle  bli volontär, skulle faktiskt vara riktigt kul:) Har även fått mailen till en av killarna och ska maila honom om att få folk som kan föreläsa om Greenpeace i skolan^^

Frågade en av killarna där (lustigt nog kallad Oljelund xD) om hajarnas situation och de sa att det var tragiskt det som hände men Greenpeace måste alltid tänka vilken aktion som ger mest effekt och just nu så trodde de inte att de skulle nå så långt genom att protestera mot hajfensjakten. Lät faktiskt vettigt deras resonemang...

Efter detta besök fick jag ännu mera starkt för mig att tillsamans med de enskillda resurser och förmågor en enskilld person har kan vi göra mycket!

För er som inte vet så mycket om Greenpeace kommer här lite info:
Greenpeace bildades 1971 i Kanada.

Organisationen är aktiv inom ett flertal miljöområden men lägger för närvarande mest arbete på att:

  1. Stoppa den globala uppvärmningen
  2. Bevara den biologiska mångfalden i världens hav

Andra prioriterade områden är kärnvapennedrustning, att avveckla kärnkraften, att eliminera farliga kemikalier i miljön, att stoppa spridningen av genmodifierade organismer, GMO i naturen samt att bevara den biologiska mångfalden i världens skogar. Förutom traditionellt oppositionsarbete arbetar Greenpeace med en kombination av icke-våld och direkt aktion. Detta innebär att organisationen försöker dra uppmärksamhet till angelägna ämnen genom vanligen spektakulära och dramatiska aktioner mot till exempel valfångstfartyg, kärnkraftanläggningar och dylikt. Målen för dessa drabbningar kallar ofta motståndarna för ekoterrorism trots att Greenpeace normalt tar avstånd från våld. Man siktar alltid mot att agera efter den civila olydnadens fyra grundprinciper; icke-våld, öppenhet, ansvarstagande samt uteblivande av onödig skadegörelse.

//Elin


Tungt

Är tungt att vara ovän med sina bästa vänner... Verkar som om det börjar lösa sig med en av dem men inte med det andra, är riktigt surt då allt egentligen är ett stort jäkla missförstånd... Önskar att jag vore liten igen och att mamma löser allt men så kommer det inte vara... Hoppas verkligen att detta löser sig, och en sak har jag lärt mig, komunikation är A och O!

Gratis Mode

Vet att många redan är medlem här men ni som inte är det kan ju ta och bli medlem där ;)

Falsk Britney i reklam!

Som vi vet så har alla kända människor en bästa vän: nämligen Photoshop, men ibland kan man undra var går gränsen mellan fin redigering och för grovt så man knappt känner igen personen?
Britney har kvinliga fina kurvor men i denna reklamen så har de reducerat dem, till vilken nytta?
Alla vet ju hur Brittan ser ut! Tycker att det är lite fel att en mode kedja använder sig av en känd person för att skapa tryck, men de vågara inte stå för hur stjärnan ser ut, vad är nöjet då? Välj då en supersmal tjej som har modellandet som yrke tycker jag, för det ger fel idial för världens unga tjejer...



Personligen så tycker jag att hon är finast när man ser att hon har hull och muskler...
Vad tycker ni?
//Elin







Läkarbesök och sveda...

Ja då var det dags för det icke längtande läkarbesöket i Uddevalla idag.... För dem som inte vet har jag ju haft problem med urinvägsinfektion under hela tonnåren... Det var även bestämt att läkaren skulle sticka upp en kamera i urinröret på mig idag, vilket var mindre mysigt :S Är konstigt för att även fast man är vuxen så är det SÅ skönt att ta med mamma i vissa situationer, blandannat denna där hon fick agera "hålla hand person" xD
Får även tillägga att det är 1:a gången som jag ligger i en gynstol, blä säger jag, men förr eller senare så är det ju något alla kvinnor gör, dock kanske inte i samma syfte som mig hoppas jag^^ Först fick jag bedövningssalva sedan skulle grejjen in igenom urinröret in i urinblåsan... Och det var ju det... Trotts bedövningssalva så gjorde det ont utav bara H*lvette, bad doktorn att ta en paus men hon sket i det, men men tillslut var det över och tyvärr (eller tur) så hade jag inget fel och jag blev hemskickad med diagnosen: Inbillnings urinvägsinfektion... Eh???
Dock tror mamma att hon kommit på vad felet ligger hos mig: Torra slemhinnor, är iallafall värt att kolla upp...
Just nu så svider det hemskt då jag går på toa och det kommer blod.. Mysigt xD

Just nu så är jag barnvakt åt Marie. Får se hur många dagar vi blir det :)
//Elin

Är vi människor så egoistiska att vi bara bryr oss om oss själva?

Ja det kan jag verkligen fundera på ibland... Tittar i många bloggar dagligen och det är unga tjejjer som enbart skriver om vilka kläder som är snyggast etc, vist jag gör också det men jag skriver ju om annat med. Dock märker jag att då jag skriver om miljö så får jag ALDRIG kommentarer, så åter till min fråga, är vi verkligen så egoistiska att vi bara bryr oss om oss själva och inte världen i stort? Att massa djurarter utrotas årligen pg av människans framfart är ett faktum men vi verkar inte bry oss om det... Vist det är synd men det är bara en djurart tänker nog de flesta (även jag har tänkt så..) Men försvinner en art så kan det bli enorma konsekvenser i samhället. Man behöver inte göra stora förändringar på sitt liv för att vara LITE miljövänligare... Sopsortera, (vilket inte är så jobbigt bara man får ett system på det..) gå så ofta man kan istället för att använda motordrivna fordon, använda mindre el, välja veggo alternativ några ggr i veckan mm... Men det viktisgaste av allt: Sprida budskapet vidare så att fler månniskor hakar på! Ensam är man svag men tillsamans kan vi faktiskt göra skillnad!
Istället för att köpa den där dyra tröjan och köpa billig mat, köp KRAV märkt mat och välj något billigare i klädesväg tex second hand... Man behöver inte alltid göra det men att försöka ibland och inte bara tänka på sig själv är viktigt...
Man behöver inte bli ett ECO freek och springa runt i gammla skruttiga kläder med en väska med massa pins där det står rädda världen (det gör inte jag i alla fall) haha.
Så tänk om lite vad som är det viktiga här i världen... Det tjänar vi alla på!
Kram Elin


RSS 2.0