Nytt oljeutsläpp i Östersjön.

Läste precis på aftonbladet.se att det blivit ett nytt oljeutsläpp i Östersjön. Självklart är aldrig "duktiga" Sverige aldrig boven i dramat utan det skall alltid vara Finska och Ryska fartyg som är i dåligt skick... Denna gången är det dock ett fartyg från Sverige. Borde inte svenska rederier sköta om sina fartyg så detta inte händer? Verkar vara ganska omfattande. Här nedan kommer artikeln från Aftonbladet.


Oljeutsläpp upptäckt i Östersjön


Ett omfattande oljeutsläpp har upptäckts på Östersjön.

Oljan misstänks komma från ett fartyg med hemmahamn i Sverige.

Kaptenen har gripits i Finland misstänkt för grov miljöförstörelse.

Oljebältet sträcker sig från finska kusten ända till Mariehamns inlopp på Åland. Läckaget upptäcktes på söndagen och kunde spåras till ett fartyg som enligt uppgift till Aftonbladet har hemmahamn i Sverige.

Enligt finska medier har kaptenen för fartyget anhållits misstänkt för grov miljöförstörelse. Kaptenen och flera andra personer i besättningen har förhörts om utsläppet.

Exakt hur mycket olja som har läckt ut är oklart, men enligt den finska gränsbevakningen är det en lång sammanhängande oljestrimma från Nådendal mot Åland, skriver tidningen Hufvudstadsbladet.




Det mest tragiska med alla miljökatastrofer är att det är vi duktiga människor som ligger bakom alla dessa!
Titta på alla smarta Schimpanser, tror inte att dessa skulle göra något sådant.
Vi människor kanske är för smarta för vårat eget bästa... Minns ett avsnitt av Staragte där Jack mötte några rymdvarelser som sa att vi människor inte hade riktigt smarta hjärnor ännu. Tror tyvärr att det stämmer!
//Elin


Kommentarer
Postat av: Nathalie

Haha, ja det sägs ju att människan "är den smartaste". Haha, var ju såklart iofs männsikan som kommit på det begreppet. Tror knappast det stämmer iaf ;) Hade vi varit smarta så hade vi använt våra välutvecklade hjärnor till vettigare ting! Sen är ju vissa smartare än andra ;D

2009-04-06 @ 22:38:39
URL: http://nathalieisaksen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0